× Lab CT Version, news, test results, new features request and suggestions

Question CT LAB ver 7.40

More
2 months 1 week ago #15771 by Vbxler
Replied by Vbxler on topic CT LAB ver 7.40
Thanks for the update, but the bug under armv7 is still there:

debian@beaglebone:~/meteo_coll$ ./meteo_coll
Segmentation fault
debian@beaglebone:~/meteo_coll$

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
2 months 1 week ago #15772 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
Thanks
we try to fix this

PilotLogic Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
1 month 3 weeks ago - 1 month 3 weeks ago #15791 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 7.40
We Start tests for GTK4  platform
on new Fedora 34 OS ("MATE" spin) 

 

 

PilotLogic Architect and Core Programmer
Attachments:
Last edit: 1 month 3 weeks ago by Sternas Stefanos.
The following user(s) said Thank You: Konstantinos Papadoulas, xcod, LuZZZZi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15795 by Vbxler
Replied by Vbxler on topic CT LAB ver 7.40
Hallo!

I would like to ask if it is already known when the problem with crosscompiling
for arm v6 and arm v7 will be solved with a new release.  (posting #15771)

I would have to make some changes to an existing project,
which is currently not possible.

Thank you for your support!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15796 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
Sir
I think, we Fix and Test in LAB CT.

PilotLogic Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Matis A..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Sternas Stefanos
  • Sternas Stefanos's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Ex Pilot, M.Sc, Ph.D
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15798 by Sternas Stefanos
Replied by Sternas Stefanos on topic CT LAB ver 7.40
====================
We Release CodeTyphon Studio Version 7.40 FINAL
This version has a lot of new stuff, critical for the CT future.
We fixed many things, but the battle with bugs never stops.

Our LAB staff is very proud for this CT release.

And Always Have Fun...
====================

 

PilotLogic Architect and Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Sternas Stefanos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15799 by Jan Roza
Replied by Jan Roza on topic CT LAB ver 7.40
Installed and working as always but I have one problem that I did not have before with the latest CT Lab version:
After installation I started the IDE and imported my previously saved layout, desktop settings and external tool settings, so far so good.
Then I installed a couple of packages that are not standard in CT but that I use for a long time in my projects and that always installed correctly in all previous CT Lab versions.
This time there is a problem: the packages installed correctly and the IDE rebuild without errors but the packages (and their page Wile64) do not show in the component bar.
My projects however compile correctly, so the packages are there and are found by the projects.
As you can see from the attached screenshot the the component page Wile64 is there somehow but without the two package icons that it should contain.
Any idea how I can solve this and make this component page and its package icons visible again (uninstalling and reinstalling the two packages did not solve it)?

Operating Systems Windows 10 (64-bit) and virtual Linux Mint (64-bit)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15800 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
Thanks for your report.
Can you give us more info for your pkg
has *.png component icons ?

PilotLogic Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Matis A..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15801 by Jan Roza
Replied by Jan Roza on topic CT LAB ver 7.40
Both packages are originally designed for Lazarus and I converted them to CT Center, one has an xpm icon the other not but I suspect the icon for that one is in the resource file.
They always installed flawless in CT but not this time.
Attached are the two components.
Thanks for looking into this.

Operating Systems Windows 10 (64-bit) and virtual Linux Mint (64-bit)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15802 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
If you want attach only the components icons files
*.ctrs or *.lrs or *.res

PilotLogic Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Matis A..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15803 by Jörg Elspass
Replied by Jörg Elspass on topic CT LAB ver 7.40
I have the same problem. Even a layout XML does not bring back the window layout.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago #15804 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
Please can you give us more info ?

PilotLogic Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15805 by Jörg Elspass
Replied by Jörg Elspass on topic CT LAB ver 7.40
I use Windows 10 (64 Bit), 3x 4K Screens.When I start CodeTyphon 7.4, it looks like the attachment.As soon as I load my saved layout via the settings, it is displayed extremely large. I only see part of all of the monitor.I had CT adapted to a monitor with Windows and my layout was already visible.
Attachments:
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Jörg Elspass.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15806 by Jan Roza
Replied by Jan Roza on topic CT LAB ver 7.40
Attached are the two ctrs files of the components.

Operating Systems Windows 10 (64-bit) and virtual Linux Mint (64-bit)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15807 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40

I use Windows 10 (64 Bit), 3x 4K Screens.When I start CodeTyphon 7.4, it looks like the attachment.As soon as I load my saved layout via the settings, it is displayed extremely large. I only see part of all of the monitor.I had CT adapted to a monitor with Windows and my layout was already visible.

 


Please, make a new desktop
CT 7.40 support now Multi Source Editors, Clone Source Editors, MiniMap etc
We have make some changes to stored xml format

PilotLogic Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Matis A..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago #15808 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40

Attached are the two ctrs files of the components.
 


Please Zip or 7zip first

PilotLogic Core Programmer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15809 by Vbxler
Replied by Vbxler on topic CT LAB ver 7.40
Thanks for the new version!

It would be great if the possibility of cross compiling for arm 6 and arm 7
projects were possible again in the near future.
It is not possible with the current version 7.40 of CT.

Vbxler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15810 by Jan Roza
Replied by Jan Roza on topic CT LAB ver 7.40
Here they are in a zip file.

Operating Systems Windows 10 (64-bit) and virtual Linux Mint (64-bit)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Matis A.
  • Matis A.'s Avatar
  • Away
  • Moderator
  • Moderator
More
1 month 2 weeks ago - 1 month 2 weeks ago #15811 by Matis A.
Replied by Matis A. on topic CT LAB ver 7.40
Icons are OK

My suggestion:
a) Check if your pkg is installed to Typhon IDE. Open Typhon IDE=> Package=>"Install/Uninstall Packages"
b) Open your pkg and check if your pkg registration Unit(s) are marked as "Register unit" in pkg Editor.
c) Open "Typhon IDE=> View=>Components" form and search for your Components.

I can't suggest anything else without more information for your files.

PilotLogic Core Programmer
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Matis A..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #15812 by Jan Roza
Replied by Jan Roza on topic CT LAB ver 7.40
I did your checks: a and b check out but check c does not find the components.
The projects which uses the component however do find it and compile okay.
I suspect this problem has to do with the order in which I restored all CT settings and installed those extra packages.
Maybe after the CT upgrade I should have installed the extra packages first and only after that restored the CT settings, but that's just a gut feeling.
As soon as I have the time I will remove CT and do a clean install of CT and then install the extras and restore my settings.
I will let you know my findings. 

Operating Systems Windows 10 (64-bit) and virtual Linux Mint (64-bit)

Please Log in or Create an account to join the conversation.